Uma Sari, Bali: april 2014 een update

Beste allen,

Graag stel ik jullie bij deze op de hoogte van voortgang van zaken in Tianyar omtrent stichting Uma Sari.

Het doel was om 4 kamers te maken. Dit zijn er uiteindelijk twee geworden. Hierin kunnen vier vrijwilligers tegelijkertijd verblijven. In totaal is er nu capaciteit voor 6 vrijwilligers op het terrein van de school. Buiten mijn weten om was er al een kamer gebouwd vorig jaar. Die was in eerste instantie bedoeld voor de kinderen. Aangezien alle weeskinderen bij familie zijn geplaatst, word deze kamer nu ook ingezet voor vrijwilligers.  Het komt maar weinig voor dat er meer 6 vrijwilligers op hetzelfde moment zijn.

De volledig ingerichte guestrooms staan en worden al volop gebruikt voor vrijwilligers. Zij reageren enthousiast over de accommodatie. Deze is voorzien van twee ruime bedden, 2 kasten, 2 nachtkastjes, een ventilator, een badkamer met een grote douche, een wastafel met spiegel en een toilet.

 

Met Ketut heb ik besproken hoe ik het resterend budget nuttig kon besteden. Nu het doel is bereikt om vrijwilligers een veilige en comfortabele accommodatie te bieden is het hoofddoel veranderd. Namelijk; dat Ketut en zijn yayasan over een jaar self-sufficiënt kunnen zijn en daarmee niet meer afhankelijk hoeven te zijn van donaties

We hebben samen zitten brainstormen om de eerste behoeftes van de vrijwilligers te achter halen. Onze uitkomsten waren:

1. Scooters
2. Transport
3. Drinken & eten

Deze zaken besteedde Ketut tot op heden uit aan externe partijen. Door deze diensten direct zelf aan de vrijwilligers aan te bieden, kan het learning center op een makkelijke vaste basis meer inkomsten genereren. En weten we zeker dat de vrijwilligers er een eerlijke prijs er voor betalen.

Om dit te bereiken hebben we het resterend budget gebruikt om een scooter, een auto en een koelkast te kopen. De scooter kan hij verhuren aan vrijwilligers. Met de auto kan hij pick-ups en excursies doen. De koelkast is gevuld met drankjes & snacks, ingekocht bij de groothandel. Zo kan Ketut de vrijwilligers drankjes en snacks aanbieden tegen winkelprijzen, waardoor hij hier ook aan overhoudt.

Korte rondleiding guestrooms & terrein Yayasan Widya Sari
Hartelijk bedankt voor jullie steun en donaties, mede dankzij jullie is dit allemaal mogelijk gemaakt.

Warme groet,
Terry Consenheim

 

Klik op de foto van Ketut en zijn moeder voor meer informatie over het learning center.

 

 

 

 

 

 

Ons E-mail is: Info@stichtingumasari.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.