Uma Sari, Bali: hostel voor vrijwilligers

Uma Sari is een stichting die accommodatie wil realiseren voor vrijwilligers om zo de toestroom naar het zeer afgelegen Tianyar op Bali te vergroten. Een eenmalig project gericht op het bouwen van een hostel met vier kamers voor de huisvesting van vrijwilligers, dat ten dienste van het weeshuis gebruikt gaat worden.

Het project wordt met veel enthousiasme gedragen door HES-studente Terry Consenheim uit Muiden. Haar enthousiasme is aanstekelijk en met verschillende ludieke acties vraagt ze aandacht voor dit sympathieke project. Samen met een comité van aanbeveling, waarin met name Eric van Tijn (Idols en X-Factor) een bekende naam is, nadert Terry haar doel met rasse schreden.

 Weeshuis

Stichting WINS is een organisatie die accomodaties bouwt op Bali waar weeskinderen en kansarme kinderen worden opgevangen. In deze weeshuizen krijgen de kinderen educatie en opvang. Voor deze activiteiten zijn vrijwilligers nodig.

Stichting WINS heeft in mei 2008 het weeshuis Yayasan Widya Sari gebouwd in het noordelijjk gelegen dorpje Tianyar. Het probleem is dat door de afgelegen plek weinig tot geen vrijwilligers ervoor kiezen om hier hun goede werk te komen doen. Omdat er geen accommodatie voor hen is zijn ze nagenoeg dagelijks aangewezen op een urenlange tocht per brommer van en naar het dorpje. De vrijwilligers kiezen er daarom liever voor om elders op Bali een project te ondersteunen.

In Tianyar staat dus een weeshuis met kinderen die niet geholpen kunnen worden. Simpelweg door gebrek aan vrijwilligers.

Terry Consenheim: “Ik ben zelf vrijwilliger geweest voor WINS in Tianyar en heb daar vier maanden les gegeven aan de kinderen van de Yayasan Widya Sari. Hier kwam ik in aanraking met het vrijwilligerstekort en besloot daar iets aan te doen”

Stichting Uma Sari heeft dus als doel om de vrijwilligersstroom naar het dorp Tianyar te vergroten. Door middel van meer vrijwilligers in Tianyar worden de kinderen daar beter en effectiever geholpen. Dit vrijwilligerswerk zorgt voor een betere toekomst voor de kinderen en voor Tianyar als dorp.

Als oplossing voor het vrijwilligersgebrek wordt een hostel gebouwd. Een nieuwe accommodatie, bestaande uit vier kamers, eenvoudig, maar wel uitgerust met westerse sanitaire voorzieningen en internet. Met dit hostel creëert de stichting Uma Sari een goede en aantrekkelijke verblijfplaats voor de vrijwilligers en zo kunnen de kinderen groeien naar een betere toekomst. Met de bouw van het hostel stimuleert Terry niet alleen de vrijwilligersstroom, maar ook de lokale werkgelegenheid. Het hostel wordt namelijk gebouwd door plaatselijke bouwvakkers die ook het weeshuis hebben gerealiseerd.

Het gaat goed, dat hostel komt er!

Nadat het hostel gerealiseerd is gaat Uma Sari zich richten op de toekomst van het weeshuis en het hostel. Op langere termijn is het streven om het weeshuis onafhankelijk te laten worden van Stichting WINS en dat het weeshuis ook de organisatie van het hostel zal overnemen. Met het hostel kan het weeshuis zichzelf gaan onderhouden. Als er geen vrijwilligers zijn kan de accommodatie als pension dienst doen voor toeristen en daarmee de economische motor vormen voor meer activiteiten. De opbrengsten van het hostel zorgen er dan voor dat de kosten voor het onderhoud van het weeshuis gedekt worden, met het welzijn van de kinderen die er hun thuis vinden als hoogste prioriteit.

De VOMM kan zich helemaal vinden in deze doelstelling en ondersteunt dan ook van harte dit project. Uiteraard doen wij dit uit uw naam en dus hierbij dan ook de vriendelijk maar dringende oproep om ons werk met uw bijdrage te ondersteunen zodat wij meer enthousiaste jongeren zoals Terry met haar werk kunnen helpen.

Voor meer informatie : www.stichtingumasari.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.