Born Talented Projects, Diepsloot Zuid-Afrika jaarverslag 2011

Het afgelopen jaar heeft BTP, buiten de dagelijkse repetities in de Community Hall, zelf veel activiteiten ontwikkeld zoals: het zelf organiseren van voorstellingen in Diepsloot, optredens bij amateurfestivals in de regio Gauteng en nieuwe contacten aangeboord i.s.m de gemeente Diepsloot.(Spaanse Ambassade, het Market-lab theatre, Johannesburg en interviews bij lokale radiozenders.)

Veel profijt hebben de 8 coaches van BTP gehad van hun 10-daagse trip in juli 2011 naar Grahamstown, het grootste internationale festival van Zuid-Afrika. (De totale kosten zijn betaald van de BTP-bankrekening, sponsorgelden van vrienden, familie, Springer en de VOMM).
Naast de 6 optredens die zij daar zelf verzorgden, hebben zij nieuwe ideeën en contacten opgedaan, waarvan zij nu gebruik maken.

De diverse onderhandelingen die wij gevoerd hebben met de Gemeente Diepsloot i.v.m. het bouwen van een toneel, schilderen, het aanbrengen van gordijnen en een permanente opslag voor decor, “inklapbaar” licht en geluid, vlotten helaas niet!
Men is van goede wil en toont begrip maar verschuift de aanvraag van het ene departement naar het andere waarbij beslissingen uitblijven.

Ook zonder de bovengenoemde aanvragen is gebleken, na ruim 2 jaar begeleiding op sociaal-economisch, financieel en educatief gebied in de vorm van theater, dat de groep zelfstandig verder kan opereren binnen de community.

Vermeldenswaard is dat alle BTP-leden zijn afgelopen schooljaar over gegaan of zijn geslaagd voor hun “Matriculation”(diploma Middelbare School).
Onze “rechterhand” Smooth heeft na een betaalde stageperiode van 6 maanden bij AVUSA Johannesburg (de grootste Zuid-Afrikaanse organisatie voor distributie van bioscoopfilms, Tv-commercials, kranten en tijdschriften) een vast contract aangeboden gekregen.

Gezien de zelfstandigheid, zelfredzaamheid, motivatie, kennis en vaardigheden van de BTP-groep, is onze begeleiding overbodig geworden. Het project kan succesvol en geslaagd worden genoemd en dan ook worden afgesloten.

Vriendelijke groeten,
Gerda Glansbeek en Alan Harris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.