Agenda

Collecte Kerk aan Zee tbv project Mali 29 januari 2023

Rondom de nederzetting Here Bugu zijn vorig jaar zo’n 150 vluchtelingen uit Mali zelf neergestreken. Het zijn ‘Peulen’ en dit is een nomadisch volk wat leeft van veeteelt maar overal wordt bedreigd. Met name ook door de jihadisten. Zij heb hun toevluchtsoord gevonden bij Here Bugu en worden door de andere bewoners opgevangen.

Door de hoge temperaturen is de melk zeer kort houdbaar. Vandaar dat ze hebben bedacht de overtollige melk niet weg te gooien maar om te zetten tot een langer houdbaar product: yoghurt.

Daarvoor heeft VOMM vorig jaar bijgedragen aan de verbouwing van een ruimte tot yoghurt atelier. Ook zijn van dat geld ook enkele meisjes opgeleid.

Nu staat echter alles op de grond en dat komt de hygiëne niet ten goede. Ons is gevraagd stellingkasten te financieren voor het atelier; de daar werkzame timmerman kan het dan vervaardigen. Helpt u mee?

yoghurt atelier Here Bugu

23 maart 2023 Wandelen voor Water 

Leerlingen van de basisscholen in Muiderberg en  Muiden gaan Wandelen voor Water 
De actie zal in het teken staan van schoonwater voorziening bij Dovenschool in Fass Boye in Senegal. De plaats zelf heeft geen schoon drinkwater meer – de oorspronkelijke putten zijn vervuild. Mensen worden ziek door het gebruik van het water uit deze waterputten. De school voert drinkwater aan uit andere verre plaatsen. De opbrengst van Wandelen voor Water 2023 gaat naar “Silent Work” om voor deze school een installatie te betalen die de school met eigen zuiver water voorziet en evt. ook aan omwonende water kan verkopen.

Algemene Leden Vergadering dinsdag 4 april 203


Dinsdag 4 april 20:00 uur zullen we de Algemene Leden Vergadering houden.
Plaats: Ontmoetingscentrum de Steeg, Populierenlaan 2b in Muiderberg.
De stukken zullen vanaf 25 maart op de site gepubliceerd worden.
Na de pauze zullen die diverse projecten besproken worden, door de projectleiders of door hulpverleners aldaar. eventueel met live online verbinding