Wandelen voor Water – sponsorloop donderdag 24 maart

Vanaf 18 maart 2022 komen de leerlingen van de basisscholen langs de deuren om u te vragen hun wandeltocht tussen Muiden en Muiderberg te sponsoren, waarmee zij hopen veel geld op te halen voor het waterproject in Ghana.

U helpt toch ook mee?

Door de Corona pandemie kon de afgelopen 2 jaar Wandelen voor Water niet door gaan, waardoor weinig geld opgehaald kon worden ter ondersteuning van het water- en sanitatieproject in het dorp Atsiekpoe in Ghana.

We zijn als VOMM al langer betrokken bij het initiatief vanuit de lokale bevolking om een kliniek te bouwen voor betere zorg in het dorp en de regio. Het gebouw staat er nu. Maar toiletten en douche is er nog niet. Een tweede doelstelling vanuit het dorp is te zorgen voor een drinkwatervoorziening voor de bewoners en een aansluiting van schoon water naar deze kliniek. Dit moest uitgesteld worden omdat er niet genoeg financiële middelen beschikbaar waren.

In deze karige tijden kon de waterpomp geslagen worden. Voor het dorp is begin dit jaar een schoon water installatie in gebruik genomen.  Nu gaat het erom dat dit water wordt aangesloten op de kliniek en dat er een toiletgebouwtje bij de kliniek komt waar mensen zich kunnen douchen en naar de toilet kunnen. Ook in de kliniek zelf moeten nog loodgieterswerkzaamheden plaatsvinden. Daarvoor is onze hulp gevraagd.

Eindelijk kunnen we dit jaar wél weer de sponsorloop Wandelen voor Water organiseren. Op donderdag 24 maart a.s. gaan de leerlingen van de basisscholen in Muiderberg en de Jozefschool in Muiden weer langs de Dijk wandelen en  hopen voor hun prestatie veel geld op te halen.

Kijk naar het leven in Atsiekpoe en de kliniek in de film van Cindy op onze facebookpagina. Dan weet je hoe hard de steun nodig is om eindelijk schoon water met drinkwaterkwaliteit beschikbaar te hebben voor iedere dorpsbewoner en om hygiënisch te kunnen werken in de kliniek.  

Want wat is een ziekenhuis zonder schoon water!

scan de QR-code en maak uw bijdrage over aan de VOMM tbv Wandelen voor Water.