€ 6014.80,- voor Wandelen voor Water

Op donderdag 21maart liepen de schoolkinderen van de vier basisscholen in de voormalige Gemeente Muiden weer langs de Noordpolderweg en de Dijkweg een 10 km wandeling tussen Muiden en Muiderberg.
De sponsorloop voor een waterproject in Mali – West-Afrika – leverde maar liefst € 6014,80 op. Zie voor meer informatie bij projecten Here Bugu.

Ingrid Janszen – secretaris van ‘Stichting Rondom Baba’ waarvoor de opbrengst van de sponsorloop bedoeld is komt zelf helpen. Ze deelt appels uit aan de kinderen die voor haar Stichting geld hebben ingezameld en bedankt ze voor hun hulp.
De kinderen lopen van Muiden naar Muiderberg en terug. Op de helft kregen ze wat drinken uitgereikt en konden ze pauzeren. Hier kinderen uit Muiden die pauze houden in Muiderberg.

Een geweldige opbrengst waar de kinderen heel erg trots op mogen zijn. De weergoden hielpen ook mee. De sponsorloop kon bij mooi en droog weer plaatsvinden.
De VOMM ging met de oprichtster van het project in Mali, Yvonne Gerner, langs de scholen om de kinderen voorafgaand uitleg te geven waarvoor hun hulp nodig is.
Voorafgaand aan de sponsorloop hadden de kinderen aan hun familie, buren en bekenden gevraagd om hen te sponsoren. Met het geweldige resultaat kan een irrigatiesysteem worden gerealiseerd voor drinkwater en landbouwdoeleinden op het woon-, leer- en werkproject “Here Bugu” in Mali. Bovendien kunnen waterleidingen aangelegd worden op een groot stuk terrein om de grond van het plaatsje ‘Here Bugu’ heen. Zo wordt water beschikbaar gesteld voor de armste van de bevolking in dit gebied.

De kosten, vaantjes, appels, bekers en stickers, voor het realiseren van de sponsorloop zijn dit jaar gesponsord door de Lionsclub Gooise Meren.
Het drinken voor de kinderen is gesponsord door de SPAR in Muiderberg. Door zo veel hulp van buitenaf zijn de organisatoren nog extra gemotiveerd om ook in de komende jaren deze actie weer op poten te zetten.