€ 6.995,- door Wandelen met Water

Donderdag, 22 maart, liepen de leerlngen van de bovenbouw van alle basisscholen uit de kernen Muiden en Muiderberg weer langs de Noordpolderweg en de Dijkweg. De kinderen sponsorden daarmee een nieuw waterproject ten behoeve van de bewoners van Namjung in Nepal.
De actie “Wandelen voor Water” is in Muiden al 11 jaar

een groot succes. De schooljeugd levert met de wandeltocht een forse financiële bijdrage voor de waterprojecten die de VOMM (Vereniging voor OntwikkelingsSamenwerking Muiden Muiderberg) mede mogelijk maakt. De weersvoorspellingen waren niet goed. Maar het was droog zelfs de zon scheen af en toe en dus goed te doen om die bijna 10 km te lopen. En het was voor de kinderen een gezellige middag en een ludieke actie.

Vertrek uit Muiden: nog 10 km voor de boeg

Na de grote aardbeving in Nepal is de loop van de rivier, die het bergdorp Namjung van water voorziet, veranderd. Hierdoor komen de lagere delen van het dorp zonder water te zitten. De bewoners moeten nu flink bergop lopen om bij waterpunten te komen. De vraag aan ons is om hen financieel in e gelegenheid te stellen om waterleiding aan te leggen van de nieuwe waterpunten op hoger gelegen delen naar de lager gelegen delen.
Trudi van Dorssen heeft op de scholen voorlichting gegeven over het waterprobleem en de gevolgen voor bewoners en kinderen in Namjung. Trudi heeft persoonlijk contact met de mensen in Namjung en reist daar samen met haar vrienden van Namasté Projects regelmatig naartoe. De directe contacten met de bewoners daar is een van de sterke kanten van de VOMM: niets blijft aan de strijkstok hangen, persoonlijke contact en controle.
Door voorlichting op school raken de kinderen ook bewust betrokken bij de leefomstandigheden van hun leeftijdgenoten in Nepal. Hier in Nederland draaien we de kraan open en komt vanzelfsprekend water uit, maar dat is in veel delen van de wereld is niet zo.
Al het geld dat de leerlingen bijeengelopen hebben is geteld en we komen op een bedrag van bijna € 7.000,-
Daar is het bestuur van de VOMM enorm blij mee en de bewoners in Namjung ook.
Alle lopers, sponsoren en leerkrachten heel erg bedankt.